Aanvragen subsidie Publieksfilosofie

Hoe worden aanvragen beoordeeld?

Het belangrijkste criterium is dat het moet gaan om een uitzonderlijk, ideëel en niet-kostendekkend initiatief op het gebied van de publieksfilosofie, dat slechts met externe ondersteuning gerealiseerd kan worden.

Naast dit criterium zijn er nog een aantal andere voorwaarden waar een aanvraag voor ondersteuning aan moet voldoen. Deze staan beschreven in onderstaande Leidraad voor ondersteuning.

Hoe aanvragen?

Een aanvraag voor financiële ondersteuning dient te worden gedaan het invullen en ondertekenen van het aanvraagformulier dat hieronder kan worden gedownload.

Wanneer aanvragen

Twee keer per jaar worden aanvragen door het Vriendenbestuur beoordeeld.

 • Aanvragen gedaan vóór 31 maart worden in de bestuursvergadering van eind mei behandeld;
 • Aanvragen gedaan vóór 30 oktober worden in de bestuursvergadering van eind december behandeld.Comments are closed.

Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Cadeautip: geef Vriendschap!


  Met deze kaart wordt de ontvanger gedurende één jaar Vriend van de ISVW en steunt daarmee ook de publieksfilosofie. Je kunt een jaar lang voor een vriendenprijs deelnemen aan filosofische cafés, krijgt vier keer het Vriendenmagazine, maakt een Vriendenwandeling en ontmoet andere Vrienden van de publieksfilosofie. Klik hier om te bestellen.

 • Gesubsidieerd door de Vrienden

  Het Handboek Logica, geschreven door Josina Carolina van Lynden en bewerkt door Roek Vermeulen, is mede tot stand gekomen door subsidie van de Vrienden van de ISVW. Het is het eerste  logicaboek dat door een vrouw is geschreven — en dat in 1770, toen meisjes niet eens naar school mochten.

 • Abdelkader Benali erelid Vrienden

  Tijdens het filosofisch café op 18 september 2022 ontving Abdelkader Benali het eerste erelidmaatschap van de Vrienden van de ISVW. Benali is een bruggenbouwer tussen mensen, media en culturen en past daarmee bij de Vrienden. Ook wij willen bruggen bouwen, tussen mensen en tussen publiek en filosofie.

 • Vriendenmagazine op papier


  Het is vanaf heden mogelijk om, tegen kostprijs, een papieren exemplaar van het Vriendenmagazine thuis te laten bezorgen. Klik hier om te bestellen.