Laden Evenementen

« All Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Filosofische wandeling in Utrecht

20/10/2019 vanaf 14:00 tot 17:00

Op 20 oktober vindt in plaats van een filosofisch café een filosofische wandeling plaats in Utrecht georganiseerd door de Vrienden van de ISVW in samenwerking met de ISVW.

Neem je wandelschoenen mee! We gaan op filosofische stap in Utrecht onder leiding van Marthe Kerkwijk, Florian Jacobs en Paul Ziche. We lopen vanaf The Colour Kitchen via het Domplein naar de woonhuizen van Belle van Zuylen, Clara Wichmann en René Descartes, via de Maliebaan en het Anna Maria van Schuurman hofje weer terug. Ontdek waarom studenten niet onder de Dom doorlopen en wat filosofie te maken heeft met de wc van het konijn van Nederland, Lodewijk Napoleon. Gezien de grootte van de groepen zullen we weliswaar geen al te diepgravende filosofie bedrijven, maar je komt zeker weten vol anekdotes en weetjes thuis.

De filosofisch wandeling start bij The Colour Kitchen, Oudegracht 214 te Utrecht, we verzamelen daar om 14:00 uur en zullen daar rond 17:00 uur de wandeling afsluiten met een hapje en een drankje.

Datum: zondag 20 oktober 2019
Locatie: The Colour Kitchen, Oudegracht 214, 3511 NS Utrecht, 030 – 232 2623

Aantal deelnemers: maximaal 7o dus wees er snel bij!

Toegang: Toegang is € 10,- voor Vrienden, € 10,- voor introducés van Vrienden en € 25,- voor niet-Vrienden,

Aanmelden is noodzakelijk en kan via: https://isvw.nl/activiteit/vriendencafe-20-oktober-2019/ of via info@isvw.nl.

Programma:

14.00 uur tot 14.30 uur: verzamelen met koffie of thee en gebak  bij The Colour Kitchen

14.30 uur tot 16.30 uur: filosofische wandeling door de historische binnenstad onder leiding van onder leiding van Marthe Kerkwijk, Florian Jacobs en Paul Ziche langs historische locaties in de binnenstad.

16:30 uur tot 17:30 uur: afsluitende borrel met hapjes bij The Colour Kitchen

Let op:

We starten dus niet bij het Landgoed ISVW in Leusden maar in de Utrecht bij The Colour kitchen, Oudegracht 214 te Utrecht, website: https://oudegracht.thecolourkitchen.com

Bereikbaarheid:

Op loopafstand van zowel Utrecht Centraal als Station Vaartsche Rijn.
Voor automobilisten is parkeergarage Springweg het dichtst bij:

Gegevens

Datum:
20/10/2019
Tijd:
14:00 tot 17:00

Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Vacatures bestuur

  Wij zijn op zoek naar een algemeen bestuurslid. Met name iemand die zich bezig wil houden met communicatie en PR. Interesse? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

 • Filosofische cafés ook online

  Met ingang van het januari café 2023, zijn de cafés ook online te bezoeken. De presentaties en plenaire gesprekken kunnen vanuit huis worden gevolgd. De kosten hiervoor zijn voor de benodigde techniek en voor het verzorgen van de opnames.

 • Abdelkader Benali erelid Vrienden

  Tijdens het filosofisch café op 18 september ontving Abdelkader Benali het eerste erelidmaatschap van de Vrienden van de ISVW. Benali is een bruggenbouwer tussen mensen, media en culturen en past daarmee bij de Vrienden. Ook wij willen bruggen bouwen, tussen mensen en tussen publiek en filosofie.

 • Vriendenmagazine op papier

  Het is vanaf heden mogelijk om, tegen kostprijs, een papieren exemplaar van het Vriendenmagazine te bestellen en thuis te laten bezorgen. Klik op  bovenstaande afbeelding om naar de bestelpagina te gaan, of ga naar https://isvw.nl/shop/vriendenmagazine-2023-nummer-3-fysieke-editie/