Laden Evenementen

« All Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Online Filosofische Café ‘Wereld in verwarring’

03/05/2020 vanaf 15:00

Online Filosofische Café ‘Wereld in verwarring’

Zondag 3 mei 2020, 15.00 – 17.00 uur

Beste Vrienden en Vriendinnen,

Het zijn onvoorstelbare tijden. Naar wij van harte hopen weet iedereen zich daar in goede gezondheid doorheen te slaan. Vanzelfsprekend raakt een en ander ook de ISVW en de Vrienden. Bij de ISVW zijn alle cursussen en bijeenkomsten tot 1 juni verplaatst of geannuleerd. Zoals jullie wellicht al hebben gelezen biedt het Landgoed in deze periode een gastvrij onderkomen aan enkele tientallen huis- en daklozen. Een prachtig initiatief! Als Vrienden kunnen we alleen online contact met elkaar hebben. De Filosofische Cafés in april en mei komen in ieder geval dan ook te vervallen.

Ook achter de Algemene Ledenvergadering die we voor zondag 5 juli in gedachten hebben staat een vraagteken, zeker ook bij de vorm daarvan. We verwachten daarover in mei meer duidelijkheid te kunnen geven. Wellicht dat we deze over de zomer heen moeten tillen. Belangrijk agendapunt is een aanpassing van de statuten om als Vrienden weer in aanmerking te komen voor de ANBI-status. Dit is in lijn met wat we daarover hebben besproken in de ALV in januari en de toekomstdiscussie tijdens een Filosofisch Café in februari. Ook staat de benoeming van een nieuwe voorzitter en een algemeen bestuurslid op de agenda vanwege het aflopen van de tweede termijn van Peter Jurgens en Stefan Steenkamp.

Als Vrienden zitten we niet graag stil en daarom nodigen wij jullie van harte uit voor een

online Filosofisch Café getiteld ‘Wereld in verwarring’ op zondag 3 mei aanstaande. In lijn met verzoeken vanuit de Vrienden gaat dit ‘webinar’ over een filosofische duiding van de huidige bizarre maatschappelijke situatie. We doen dat aan de hand van een inleiding van Fred Ahsmann die zich baseert op zijn monumentale boek ‘Order and Confusion’. Daarin spiegelt hij wat we nu meemaken aan twee eerdere momenten waarop de wereld eveneens in totale verwarring verkeerde. Behalve een presentatie zal er ook gelegenheid zijn om samen te zoeken naar parallellen. Voor meer informatie daarover zie de bijlage bij deze mail.

Iedereen die aan dit bijzondere Café wil deelnemen kan zich opgeven via deze link en zal dan een email met code en nadere instructies krijgen. Daarmee kan op de betreffende zondag vanaf 14u45 worden ingelogd met vrijwel alle laptops, notebooks, tablets en smartphones. We maken gebruik van het programma Zoom dat ruimte biedt aan maximaal honderd deelnemers.

We hopen veel Vrienden voorzien van een eigen drankje en hapje te treffen tijdens dit eerste online evenement in de 104 jaar oude geschiedenis van onze vereniging!

Met Vriendengroet,

Peter Jurgens, voorzitter

Fred Ahsmann, secretaris


Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Vacatures bestuur

  Wij zijn op zoek naar een algemeen bestuurslid. Met name iemand die zich bezig wil houden met communicatie en PR. Interesse? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

 • Filosofische cafés ook online

  Met ingang van het januari café 2023, zijn de cafés ook online te bezoeken. De presentaties en plenaire gesprekken kunnen vanuit huis worden gevolgd. De kosten hiervoor zijn voor de benodigde techniek en voor het verzorgen van de opnames.

 • Abdelkader Benali erelid Vrienden

  Tijdens het filosofisch café op 18 september ontving Abdelkader Benali het eerste erelidmaatschap van de Vrienden van de ISVW. Benali is een bruggenbouwer tussen mensen, media en culturen en past daarmee bij de Vrienden. Ook wij willen bruggen bouwen, tussen mensen en tussen publiek en filosofie.

 • Vriendenmagazine op papier

  Het is vanaf heden mogelijk om, tegen kostprijs, een papieren exemplaar van het Vriendenmagazine te bestellen en thuis te laten bezorgen. Klik op  bovenstaande afbeelding om naar de bestelpagina te gaan, of ga naar https://isvw.nl/shop/vriendenmagazine-2023-nummer-3-fysieke-editie/