Laden Evenementen

« All Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Online Filosofisch Café ‘Over-leven’

28/06/2020 vanaf 15:00 tot 17:00

Ballad of Narayama

Het thema van dit Café is Over-leven.

Nu de economische en sociale impact van de lockdown-maatregelen tastbaarder worden, wordt de vraag steeds luider gesteld, waar de grenzen liggen van het beschermen van de ‘kwetsbare oudere’. Voor een Filosofisch Café is dat een prikkelende vraag. Zijn er andere manieren om naar dit thema te kijken? Dat willen we graag in een virtuele samenkomst onderzoeken.

Het Café is gestructureerd op basis van een vijftal stellingen, waarop de deelnemers van het Café kunnen reageren. Voorafgaande aan het Café kunnen de deelnemers een film bekijken, waarin de uitwerking van het thema leven en sterven een extreem contrast is met de wijze waarop onze samenleving de ‘kwetsbare oudere’ beschermt. Het is daarom een goede voorbereiding voor het Filosofische Café.

Zie voor meer informatie: Inleiding op het Filosofisch Café ‘Over-leven’

 

Inschrijven voor dit evenement kan via de website van ISVW


Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Vacatures bestuur

  Met het bereiken van het einde van de bestuurstermijn ontstaan er vacatures in het bestuur van de Vrienden. Wij zijn op zoek naar een nieuwe secretaris en naar een of meerdere algemeen bestuursleden. Interesse? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

 • Filosofische cafés ook online

  Met ingang van het januari café 2023, zijn de cafés ook online te bezoeken. De presentaties en plenaire gesprekken kunnen vanuit huis worden gevolgd. De kosten hiervoor zijn voor de benodigde techniek en voor het verzorgen van de opnames.

 • Abdelkader Benali erelid Vrienden

  Tijdens het filosofisch café op 18 september ontving Abdelkader Benali het eerste erelidmaatschap van de Vrienden van de ISVW. Benali is een bruggenbouwer tussen mensen, media en culturen en past daarmee bij de Vrienden. Ook wij willen bruggen bouwen, tussen mensen en tussen publiek en filosofie.

 • Vriendenmagazine op papier

  Het is vanaf heden mogelijk om, tegen kostprijs, een papieren exemplaar van het Vriendenmagazine te bestellen en thuis te laten bezorgen. Klik op  bovenstaande afbeelding om naar de bestelpagina te gaan, of ga naar https://isvw.nl/shop/vriendenmagazine-2023 nummer 1