Laden Evenementen

« All Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Online Filosofisch Café ‘Over-leven’

28/06/2020 vanaf 15:00 tot 17:00

Ballad of Narayama

Het thema van dit Café is Over-leven.

Nu de economische en sociale impact van de lockdown-maatregelen tastbaarder worden, wordt de vraag steeds luider gesteld, waar de grenzen liggen van het beschermen van de ‘kwetsbare oudere’. Voor een Filosofisch Café is dat een prikkelende vraag. Zijn er andere manieren om naar dit thema te kijken? Dat willen we graag in een virtuele samenkomst onderzoeken.

Het Café is gestructureerd op basis van een vijftal stellingen, waarop de deelnemers van het Café kunnen reageren. Voorafgaande aan het Café kunnen de deelnemers een film bekijken, waarin de uitwerking van het thema leven en sterven een extreem contrast is met de wijze waarop onze samenleving de ‘kwetsbare oudere’ beschermt. Het is daarom een goede voorbereiding voor het Filosofische Café.

Zie voor meer informatie: Inleiding op het Filosofisch Café ‘Over-leven’

 

Inschrijven voor dit evenement kan via de website van ISVW


Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Cadeautip: geef Vriendschap!


  Met deze kaart wordt de ontvanger gedurende één jaar Vriend van de ISVW en steunt daarmee ook de publieksfilosofie. Je kunt een jaar lang voor een vriendenprijs deelnemen aan filosofische cafés, krijgt vier keer het Vriendenmagazine, maakt een Vriendenwandeling en ontmoet andere Vrienden van de publieksfilosofie. Klik hier om te bestellen.

 • Gesubsidieerd door de Vrienden

  Het Handboek Logica, geschreven door Josina Carolina van Lynden en bewerkt door Roek Vermeulen, is mede tot stand gekomen door subsidie van de Vrienden van de ISVW. Het is het eerste  logicaboek dat door een vrouw is geschreven — en dat in 1770, toen meisjes niet eens naar school mochten.

 • Abdelkader Benali erelid Vrienden

  Tijdens het filosofisch café op 18 september 2022 ontving Abdelkader Benali het eerste erelidmaatschap van de Vrienden van de ISVW. Benali is een bruggenbouwer tussen mensen, media en culturen en past daarmee bij de Vrienden. Ook wij willen bruggen bouwen, tussen mensen en tussen publiek en filosofie.

 • Vriendenmagazine op papier


  Het is vanaf heden mogelijk om, tegen kostprijs, een papieren exemplaar van het Vriendenmagazine thuis te laten bezorgen. Klik hier om te bestellen.