Afronding Fellowship 2022

Op 11 december heeft Tim De Mey het ISVW Fellowship afgesloten met de presentatie van zijn video-essay ‘Als de waarheid een heks was/kwam ze altijd boven water’. Je kunt dit essay hier terugzien.

Als onderdeel van zijn Fellowship maakte Tim eveneens een MOOC, een ‘Massive Open Online Course’, getiteld ‘Voor zover we weten’. Deze MOOC laat in acht delen de basis van kenleer zien. De MOOC is hier te bekijken.

Samen met Floris Leest maakte Tim daarnaast een vlog over welke soorten kennis er bestaan, of we echt iets kunnen weten en hoe we feiten van meningen kunnen onderscheiden. De vlog is hier te bekijken.

Meer informatie over het eerste ISVW Fellowship is hier terug te lezen.


Comments are closed.

Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Cadeautip: geef Vriendschap!


  Met deze kaart wordt de ontvanger gedurende één jaar Vriend van de ISVW en steunt daarmee ook de publieksfilosofie. Je kunt een jaar lang voor een vriendenprijs deelnemen aan filosofische cafés, krijgt vier keer het Vriendenmagazine, maakt een Vriendenwandeling en ontmoet andere Vrienden van de publieksfilosofie. Klik hier om te bestellen.

 • Gesubsidieerd door de Vrienden

  Het Handboek Logica, geschreven door Josina Carolina van Lynden en bewerkt door Roek Vermeulen, is mede tot stand gekomen door subsidie van de Vrienden van de ISVW. Het is het eerste  logicaboek dat door een vrouw is geschreven — en dat in 1770, toen meisjes niet eens naar school mochten. Op 12 mei 2024 geeft Erno Eskens er een lezing over op de ISVW.

 • Abdelkader Benali erelid Vrienden

  Tijdens het filosofisch café op 18 september 2022 ontving Abdelkader Benali het eerste erelidmaatschap van de Vrienden van de ISVW. Benali is een bruggenbouwer tussen mensen, media en culturen en past daarmee bij de Vrienden. Ook wij willen bruggen bouwen, tussen mensen en tussen publiek en filosofie.

 • Vriendenmagazine op papier


  Het is vanaf heden mogelijk om, tegen kostprijs, een papieren exemplaar van het Vriendenmagazine thuis te laten bezorgen. Klik hier om te bestellen.