Afronding Fellowship 2022

Op 11 december heeft Tim De Mey het ISVW Fellowship afgesloten met de presentatie van zijn video-essay ‘Als de waarheid een heks was/kwam ze altijd boven water’. Je kunt dit essay hier terugzien.

Als onderdeel van zijn Fellowship maakte Tim eveneens een MOOC, een ‘Massive Open Online Course’, getiteld ‘Voor zover we weten’. Deze MOOC laat in acht delen de basis van kenleer zien. De MOOC is hier te bekijken.

Samen met Floris Leest maakte Tim daarnaast een vlog over welke soorten kennis er bestaan, of we echt iets kunnen weten en hoe we feiten van meningen kunnen onderscheiden. De vlog is hier te bekijken.

Meer informatie over het eerste ISVW Fellowship is hier terug te lezen.


Comments are closed.

Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Cadeautip: geef Vriendschap!


  Met deze kaart wordt de ontvanger gedurende één jaar Vriend van de ISVW en steunt daarmee ook de publieksfilosofie. Je kunt een jaar lang voor een vriendenprijs deelnemen aan filosofische cafés, krijgt vier keer het Vriendenmagazine, maakt een Vriendenwandeling en ontmoet andere Vrienden van de publieksfilosofie. Klik hier om te bestellen.

 • Hans Achterhuis erelid Vrienden

  Tijdens de opening van het vernieuwde filosofenpad op 9 juni 2024 ontving Hans Achterhuis het erelidmaatschap van de Vrienden van de ISVW. Hans is emeritus-hoogleraar filosofie en een gerenommeerde Nederlandse filosoof, gespecialiseerd in sociale en techniekfilosofie. Als filosofisch zwaargewicht plaatste hij de hectiek van het nieuws in een groter verband en wist hij deze toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hans is sinds 1991 Vriend van de ISVW.

 • Gesubsidieerd door de Vrienden

  Het Handboek Logica, geschreven door Josina Carolina van Lynden en bewerkt door Roek Vermeulen, is mede tot stand gekomen door subsidie van de Vrienden van de ISVW. Het is het eerste  logicaboek dat door een vrouw is geschreven — en dat in 1770, toen meisjes niet eens naar school mochten.

 • Vriendenmagazine op papier


  Het is vanaf heden mogelijk om, tegen kostprijs, een papieren exemplaar van het Vriendenmagazine thuis te laten bezorgen. Klik hier om te bestellen.