ALV en muzikale Vriendenlunch

Op zondag 5 september 2021 vindt onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats in de grote Frederik van Eedenzaal bij de ISVW in Leusden. Aansluitend is er een uitgebreide Vriendenluch, waarbij prachtige muziek ten gehore gebracht wordt door violiste Godelieve van Zijl en pianist Alexander Chater.

Deze vergadering was oorspronkelijk, zoals gebruikelijk, gepland in juni. Doordat we toen nog te maken hadden met strikte coronamaatregelen, heeft het bestuur besloten om deze jaarlijkse ALV, net zoals vorig jaar, te verschuiven tot na de zomervakantie. Dan is de kans dat we weer met een grote groep mensen fysiek samen kunnen komen immers een stuk groter. We zijn zeer verheugd dat dit nu inderdaad mogelijk is, zij het dat we nog steeds met beperkingen rekening moeten houden.

Algemene Ledenvergadering

Tijdens deze vergadering zal vooral worden teruggekeken op het jaar 2020 en op hetgeen in 2021 in gang is gezet. Het was een jaar waarin veel organisatorische veranderingen zijn doorgevoerd, die uiteindelijk hebben geleid tot het verheugende feit dat we vanaf 1 januari 2021 weer beschikken over de ANBI-status. Hierdoor is het weer mogelijk voor de Vriendenvereniging om belastingvrij publieksfilosofische activiteiten van de ISVW en van andere organisaties te ondersteunen.

Tijdens deze vergadering zullen drie nieuwe bestuursleden benoemd worden.

Daarnaast worden de plannen voor het komende jaar gepresenteerd en vastgesteld. Een hoge opkomst van de leden is hierbij van groot belang!

Vriendenlunch en Godelieve & Alexander in Concert

Aansluitend aan de ALV is er een Vriendenlunch bij de ISVW. Tijdens deze lunch brengen violiste Godelieve van Zijl en pianist Alexander Chater prachtige muziek ten gehore.

Godelieve van Zijl is al op 5-jarige leeftijd met haar eerste vioollessen begonnen en is altijd veel blijven spelen. Na jaren gewerkt te hebben als sociaal-psychiatrisch verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg, heeft ze alsnog van haar hobby haar beroep gemaakt.  Volgend jaar hoopt zij haar muziekstudie aan het conservatorium af te ronden.

Alexander Chater is de zoon van een violiste en kleinzoon van een pianiste. Hij heeft afgelopen juni zijn eindexamen piano afgesloten met een mooi concert aan het Rotterdams conservatorium. Naast optredens is hij alweer hard aan de studie, uitgestudeerd ben je immers nooit.

Godelieve en Alexander spelen de prachtige Romance van Johan Severin Svendsen voor viool en piano. U voelt misschien de dromerige nazomerse Noorse sfeer. Tijdens de Serenade Melancolique van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski kunnen we kunnen ons alvast laven aan de donkere kleuren van de herfst. Tussen deze twee stukken door zal Alexander Consolation nr. 3 van Franz Liszt spelen, een nocturneachtig mooi pianowerk.  Met vervolgens een knipoog naar de zomer, kunt u rustig uw broodje eten. Zij spelen dan een potpourri van wat luchter repertoire: van heerlijke Klezmers tot Kreisler en misschien wel Summertime. Het is immers nog niet echt herfst maar nog volop zomer.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

10:00: Ontvangst bij ISVW met koffie
10:30: Algemene Ledenvergadering in de Frederik van Eedenzaal
12:30: Vriendenlunch met muzikaal optreden van Godelieve van Zijl en Alexander Chater
14:00: Afsluiting

Iedereen die wil deelnemen aan deze ALV kan zich via e-mail opgeven bij het secretariaat van de ISVW

Aanmelden

Nadrukkelijk verzoeken wij u van tevoren aan te melden voor de ALV en Vriendenlunch. Dit kan via email naar vrienden@isvw.nl. Geef daarbij aub aan of u:

 • Alleen voor de ALV
 • Alleen voor de Vriendenlunch en concert
 • Voor beiden aanwezig zult zijn

Terug naar Filosofische Cafés


Comments are closed.

Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Vacatures bestuur

  Wij zijn op zoek naar een algemeen bestuurslid. Met name iemand die zich bezig wil houden met communicatie en PR. Interesse? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

 • Filosofische cafés ook online

  Met ingang van het januari café 2023, zijn de cafés ook online te bezoeken. De presentaties en plenaire gesprekken kunnen vanuit huis worden gevolgd. De kosten hiervoor zijn voor de benodigde techniek en voor het verzorgen van de opnames.

 • Abdelkader Benali erelid Vrienden

  Tijdens het filosofisch café op 18 september ontving Abdelkader Benali het eerste erelidmaatschap van de Vrienden van de ISVW. Benali is een bruggenbouwer tussen mensen, media en culturen en past daarmee bij de Vrienden. Ook wij willen bruggen bouwen, tussen mensen en tussen publiek en filosofie.

 • Vriendenmagazine op papier

  Het is vanaf heden mogelijk om, tegen kostprijs, een papieren exemplaar van het Vriendenmagazine te bestellen en thuis te laten bezorgen. Klik op  bovenstaande afbeelding om naar de bestelpagina te gaan, of ga naar https://isvw.nl/shop/vriendenmagazine-2023-nummer-3-fysieke-editie/