ALV en muzikale Vriendenlunch

Op zondag 5 september 2021 vindt onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats in de grote Frederik van Eedenzaal bij de ISVW in Leusden. Aansluitend is er een uitgebreide Vriendenluch, waarbij prachtige muziek ten gehore gebracht wordt door violiste Godelieve van Zijl en pianist Alexander Chater.

Deze vergadering was oorspronkelijk, zoals gebruikelijk, gepland in juni. Doordat we toen nog te maken hadden met strikte coronamaatregelen, heeft het bestuur besloten om deze jaarlijkse ALV, net zoals vorig jaar, te verschuiven tot na de zomervakantie. Dan is de kans dat we weer met een grote groep mensen fysiek samen kunnen komen immers een stuk groter. We zijn zeer verheugd dat dit nu inderdaad mogelijk is, zij het dat we nog steeds met beperkingen rekening moeten houden.

Algemene Ledenvergadering

Tijdens deze vergadering zal vooral worden teruggekeken op het jaar 2020 en op hetgeen in 2021 in gang is gezet. Het was een jaar waarin veel organisatorische veranderingen zijn doorgevoerd, die uiteindelijk hebben geleid tot het verheugende feit dat we vanaf 1 januari 2021 weer beschikken over de ANBI-status. Hierdoor is het weer mogelijk voor de Vriendenvereniging om belastingvrij publieksfilosofische activiteiten van de ISVW en van andere organisaties te ondersteunen.

Tijdens deze vergadering zullen drie nieuwe bestuursleden benoemd worden.

Daarnaast worden de plannen voor het komende jaar gepresenteerd en vastgesteld. Een hoge opkomst van de leden is hierbij van groot belang!

Vriendenlunch en Godelieve & Alexander in Concert

Aansluitend aan de ALV is er een Vriendenlunch bij de ISVW. Tijdens deze lunch brengen violiste Godelieve van Zijl en pianist Alexander Chater prachtige muziek ten gehore.

Godelieve van Zijl is al op 5-jarige leeftijd met haar eerste vioollessen begonnen en is altijd veel blijven spelen. Na jaren gewerkt te hebben als sociaal-psychiatrisch verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg, heeft ze alsnog van haar hobby haar beroep gemaakt.  Volgend jaar hoopt zij haar muziekstudie aan het conservatorium af te ronden.

Alexander Chater is de zoon van een violiste en kleinzoon van een pianiste. Hij heeft afgelopen juni zijn eindexamen piano afgesloten met een mooi concert aan het Rotterdams conservatorium. Naast optredens is hij alweer hard aan de studie, uitgestudeerd ben je immers nooit.

Godelieve en Alexander spelen de prachtige Romance van Johan Severin Svendsen voor viool en piano. U voelt misschien de dromerige nazomerse Noorse sfeer. Tijdens de Serenade Melancolique van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski kunnen we kunnen ons alvast laven aan de donkere kleuren van de herfst. Tussen deze twee stukken door zal Alexander Consolation nr. 3 van Franz Liszt spelen, een nocturneachtig mooi pianowerk.  Met vervolgens een knipoog naar de zomer, kunt u rustig uw broodje eten. Zij spelen dan een potpourri van wat luchter repertoire: van heerlijke Klezmers tot Kreisler en misschien wel Summertime. Het is immers nog niet echt herfst maar nog volop zomer.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

10:00: Ontvangst bij ISVW met koffie
10:30: Algemene Ledenvergadering in de Frederik van Eedenzaal
12:30: Vriendenlunch met muzikaal optreden van Godelieve van Zijl en Alexander Chater
14:00: Afsluiting

Iedereen die wil deelnemen aan deze ALV kan zich via e-mail opgeven bij het secretariaat van de ISVW

Aanmelden

Nadrukkelijk verzoeken wij u van tevoren aan te melden voor de ALV en Vriendenlunch. Dit kan via email naar vrienden@isvw.nl. Geef daarbij aub aan of u:

 • Alleen voor de ALV
 • Alleen voor de Vriendenlunch en concert
 • Voor beiden aanwezig zult zijn

Terug naar Filosofische Cafés


Comments are closed.

Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Cadeautip: geef Vriendschap!


  Met deze kaart wordt de ontvanger gedurende één jaar Vriend van de ISVW en steunt daarmee ook de publieksfilosofie. Je kunt een jaar lang voor een vriendenprijs deelnemen aan filosofische cafés, krijgt vier keer het Vriendenmagazine, maakt een Vriendenwandeling en ontmoet andere Vrienden van de publieksfilosofie. Klik hier om te bestellen.

 • Hans Achterhuis erelid Vrienden

  Tijdens de opening van het vernieuwde filosofenpad op 9 juni 2024 ontving Hans Achterhuis het erelidmaatschap van de Vrienden van de ISVW. Hans is emeritus-hoogleraar filosofie en een gerenommeerde Nederlandse filosoof, gespecialiseerd in sociale en techniekfilosofie. Als filosofisch zwaargewicht plaatste hij de hectiek van het nieuws in een groter verband en wist hij deze toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hans is sinds 1991 Vriend van de ISVW.

 • Gesubsidieerd door de Vrienden

  Het Handboek Logica, geschreven door Josina Carolina van Lynden en bewerkt door Roek Vermeulen, is mede tot stand gekomen door subsidie van de Vrienden van de ISVW. Het is het eerste  logicaboek dat door een vrouw is geschreven — en dat in 1770, toen meisjes niet eens naar school mochten.

 • Vriendenmagazine op papier


  Het is vanaf heden mogelijk om, tegen kostprijs, een papieren exemplaar van het Vriendenmagazine thuis te laten bezorgen. Klik hier om te bestellen.