Vriendendag 2020

Zondag 23 augustus 2020, 11.00 – 17.00 uur

Schrijfdialoog & Vriendendag

Gedurende dit event is er tijd en aandacht voor de schrijfresultaten van de inzenders van de schrijfdialoog. Deze heeft het thema:

Leren van onze geschiedenis.
Kunnen we leren van onze persoonlijke of publieke geschiedenis? Kan een goede verwerking van de donkere bladzijden uit je geschiedenis je behoeden voor valkuilen in de toekomst? Hebben er gebeurtenissen plaatsgevonden in je persoonlijk leven waar je veel van geleerd hebt? Of heb je misschien juist door historische voorvallen zoals de val van de Muur of het recente maatschappelijke debat over institutioneel racisme en politiegeweld iets geleerd? Heb je hier een verhaal over te vertellen? Een verhaal waar anderen of jijzelf iets van kunnen leren? Of heb je een goed idee over hoe we in de toekomst de fouten uit het verleden kunnen voorkomen?

Wat vragen we je te doen?

 • Schrijf een essay, gedicht, opstel, kinderverhaal, brief, blog, column of journalistiek opiniestuk van maximaal 2500 woorden of minder over het thema ‘leren van onze geschiedenis’.
 • Stuur je schriftelijk resultaat uiterlijk 1 augustus naar vrienden@isvw.nl met ‘Vrienden Schrijfdialoog’ in de subjectregel. Vermeld je naam, emailadres en NAW-gegevens in je mail.
 • Zet 23 augustus 2020 alvast in je agenda, want op die dag kunnen de deelnemers die dat willen, hun schriftelijke resultaten in het middagdeel van de Vriendendag toelichten.

Deze Vriendendag vindt fysiek op het Landgoed ISVW plaats. Daarnaast is het mogelijk om ook virtueel deel te nemen aan deze Vriendendag. We zullen zorgen voor beeld- en geluidregistratie, die gedeeld wordt in de Zoom-sessie. Virtuele deelnemers krijgen ook de mogelijkheid om te reageren op de thema’s die besproken of gepresenteerd worden.

Nadrukkelijk verzoek om u van tevoren aan te melden voor de Vriendendag en ALV. Dit kan via email naar receptie@isvw.nl. Daarbij moet u aangeven of u fysiek op locatie dan wel virtueel in een Zoom-sessie aanwezig zult zijn.

Globaal programma van de Vriendendag 23 augustus 2020.
10.30-11.00 uur        Welkom en koffie
11.00-13.00 uur        Algemene Ledenvergadering
13.00-14.00 uur        Lunch en pauze
14.00-16.30 uur        Presentaties schrijfdialoog en zaal discussie
16.30-17.00 uur        Afscheid P. Jurgens, voorzitter en S. Steenkamp, bestuurslid Vrienden ISVW
17.00-18.00 uur        Borrel met muziek van Geminga (www.geminga.nl)

Wij kijken er naar uit!

Het Vriendenbestuur


Er waren vijf Vrienden die een essay hadden ingestuurd. Deze essays werden tijdens de Vriendendag besproken besproken in een talkshow-achtige setting, waarbij Frans van der Lem op afstand meedeed.
Van deze Vriendendag is geen videoregistratie gemaakt.

Door op de titel van een essay hieronder te klikken, kunnen de essays van de deelnemers gelezen worden.


Terug naar Filosofische Cafés


Comments are closed.

Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Vacatures bestuur

  Wij zijn op zoek naar een algemeen bestuurslid. Met name iemand die zich bezig wil houden met communicatie en PR. Interesse? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

 • Filosofische cafés ook online

  Met ingang van het januari café 2023, zijn de cafés ook online te bezoeken. De presentaties en plenaire gesprekken kunnen vanuit huis worden gevolgd. De kosten hiervoor zijn voor de benodigde techniek en voor het verzorgen van de opnames.

 • Abdelkader Benali erelid Vrienden

  Tijdens het filosofisch café op 18 september ontving Abdelkader Benali het eerste erelidmaatschap van de Vrienden van de ISVW. Benali is een bruggenbouwer tussen mensen, media en culturen en past daarmee bij de Vrienden. Ook wij willen bruggen bouwen, tussen mensen en tussen publiek en filosofie.

 • Vriendenmagazine op papier

  Het is vanaf heden mogelijk om, tegen kostprijs, een papieren exemplaar van het Vriendenmagazine te bestellen en thuis te laten bezorgen. Klik op  bovenstaande afbeelding om naar de bestelpagina te gaan, of ga naar https://isvw.nl/shop/vriendenmagazine-2023-nummer-3-fysieke-editie/