ALV en Vriendendag 2020

Zondag 23 augustus 2020, 11.00 – 17.00 uur

ALV, Schrijfdialoog & Vriendendag

Op zondag 23 augustus 2020 is de jaarlijkse Vriendendag. Het wordt een volle dag van 11.00 tot 17.00 uur met aansluitend een borrel. In de ochtend vindt de Algemene Ledenvergadering plaats en na de lunch is er tijd en aandacht voor de schrijfresultaten die door jullie ingezonden zijn. Voorafgaand aan deze dag nodigen we je namelijk uit om deel te nemen aan een schrijfdialoog met het thema:

Leren van onze geschiedenis.
Kunnen we leren van onze persoonlijke of publieke geschiedenis? Kan een goede verwerking van de donkere bladzijden uit je geschiedenis je behoeden voor valkuilen in de toekomst? Hebben er gebeurtenissen plaatsgevonden in je persoonlijk leven waar je veel van geleerd hebt? Of heb je misschien juist door historische voorvallen zoals de val van de Muur of het recente maatschappelijke debat over institutioneel racisme en politiegeweld iets geleerd? Heb je hier een verhaal over te vertellen? Een verhaal waar anderen of jijzelf iets van kunnen leren? Of heb je een goed idee over hoe we in de toekomst de fouten uit het verleden kunnen voorkomen?

Wat vragen we je te doen?

 • Schrijf een essay, gedicht, opstel, kinderverhaal, brief, blog, column of journalistiek opiniestuk van maximaal 2500 woorden of minder over het thema ‘leren van onze geschiedenis’.
 • Stuur je schriftelijk resultaat uiterlijk 1 augustus naar vrienden@isvw.nl met ‘Vrienden Schrijfdialoog’ in de subjectregel. Vermeld je naam, emailadres en NAW-gegevens in je mail.
 • Zet 23 augustus 2020 alvast in je agenda, want op die dag kunnen de deelnemers die dat willen, hun schriftelijke resultaten in het middagdeel van de Vriendendag toelichten.

Deze Vriendendag vindt fysiek op het Landgoed ISVW plaats. Daarnaast is het mogelijk om ook virtueel deel te nemen aan deze Vriendendag. We zullen zorgen voor beeld- en geluidregistratie, die gedeeld wordt in de Zoom-sessie. Virtuele deelnemers krijgen ook de mogelijkheid om te reageren op de thema’s die besproken of gepresenteerd worden.

Nadrukkelijk verzoek om u van tevoren aan te melden voor de Vriendendag en ALV. Dit kan via email naar receptie@isvw.nl. Daarbij moet u aangeven of u fysiek op locatie dan wel virtueel in een Zoom-sessie aanwezig zult zijn.

Globaal programma van de Vriendendag 23 augustus 2020.
10.30-11.00 uur        Welkom en koffie
11.00-13.00 uur        ALV, uitnodiging en agenda volgen
13.00-14.00 uur        Lunch en pauze
14.00-16.30 uur        Presentaties schrijfdialoog en zaal discussie
16.30-17.00 uur        Afscheid P. Jurgens, voorzitter en S. Steenkamp, bestuurslid Vrienden ISVW
17.00-18.00 uur        Borrel met muziek van Geminga (www.geminga.nl)

Wij kijken er naar uit!

Het Vriendenbestuur


Comments are closed.

Back to Top ↑
 • Activiteiten Vrienden van de ISVW

  zo 23

  ALV en Vriendendag

  23 augustus vanaf 11:00
  okt 19

  Kitty van der Vliet Diversity Event 2020: Susan Neiman

  19 oktober vanaf 10:30 tot 20 oktober vanaf 10:30
 • Schrijfdialoog Vriendendag

  Wij nodigen onze vrienden uit mee te doen aan de Schrijfdialoog waarbij we onze vrienden vragen een een essay, gedicht, opstel, kinderverhaal, brief, blog, column of journalistiek opiniestuk te schrijven over het thema ‘leren van onze geschiedenis’.

  Voor meer informatie zie de uitnodiging voor de ALV op 23 augustus op deze pagina.

 • Leren van onze geschiedenis

  Kitty van der Vliet Diversity Event

  In het kader van het Kitty van der Vliet Diversity Event start binnen kort een essaywedstrijd, lees hier hoe je kan deelnemen: Essaywedstrijd ‘Leren van de Geschiedenis’.

 • Cursusaanbod ISVW


  Een cursus bijwonen? Klik hier om het volledige cursusaanbod op de website van de ISVW te zien!

 • Landgoed ISVW


  Landgoed ISVW is dé vergaderlocatie nabij Utrecht. Bekijk deze unieke locatie en reserveer nu!