De verbeeldingskracht van boeken en verhalen

Filosofisch Café 20 september 2020, 15.00 – 17.00 uur

Inleiding

Beste Vrienden en Vriendinnen,

Hierbij nodigen we jullie van harte uit voor het filosofisch café van zondag 20 september a.s. Een speciale uitnodiging gaat uit naar alle leesclubs.
Deze keer staat de verbeeldingskracht van boeken en verhalen centraal. We zijn benieuwd naar jullie favoriete boek. Een boek met een verhaal dat je leven veranderd heeft of waardoor je anders over levensvragen of maatschappelijke kwesties bent gaan denken.

Heb je een boek dat veel teweeg heeft gebracht in je leven en in je manier van denken? Is er een verhaal dat zoveel indruk op je maakte dat je het niet uit je hoofd kreeg? Misschien las je het als kind? Of juist in de puberjaren? Of onlangs? We zijn tijdens dit café benieuwd naar jouw verhaal. Een verhaal dat je wil delen met andere Vrienden. Het hoeft overigens niet uitsluitend een filosofisch boek te zijn, een roman, studieboek of biografie kan natuurlijk hetzelfde effect hebben gehad. Deze keer is er, om die reden, geen virtueel café maar een café van vlees en bloed. We willen elkaar echt, op gepaste afstand natuurlijk, in de ogen kijken als we luisteren naar de verhalen.

Misschien heb je zelf wel de ambitie om te gaan schrijven? Of heb je het script van een roman of verhalenbundel al op de plank liggen? Dan is dit café ook voor Vrienden-met-schrijftalent interessant omdat we een van de docenten van de schrijfcursus bij de ISVW, Marc van Dijk, hebben uitgenodigd om inspirerende tips en trucs op schrijfgebied met ons te delen.

Het programma ziet er als volgt uit:

 • 15:00: Welkom en introductie van het thema van vandaag: Welkom en introductie van het thema van vandaag: ‘De verbeeldingskracht van boeken en verhalen’, met aandacht voor de leesclubs         
 • 15.15: Verhalen en boeken die het leven of het denken hebben veranderd of die een inspiratie zijn geweest.
 • 16.15: Voor mensen met een schrijfambitie of Vrienden die schrijven geeft Marc van Dijk tips en trucs.
 • 17.00: Afronding met een glaasje en snack

Vrienden die deel willen nemen aan dit café kunnen zich opgeven via de website van ISVW. Aanmelden is verplicht gezien de beperkte beschikbaarheid vanwege corona.
De toegangsprijs voor Vrienden is € 10,-, voor introducees € 10,-.

Wees welkom en neem vooral een boek mee!

Het Vriendenbestuur


Terug naar Filosofische Cafés


Comments are closed.

Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Winnaar Kitty Essaywedstrijd

  Uit 16 inzendingen heeft de jury het essay van Mariska van Dam gekozen tot het beste essay van 2022.

  ISVW en de Vrienden van de ISVW organiseren samen een essaywedstrijd voor jonge filosofen. Door Vrienden van de ISVW is voor de winnaar een prijs van € 2.500,- beschikbaar gesteld. Kijk verder op de informatiepagina.

 • Lezing Benali in september

  De lezing van Abdelkader Benali voor het Kitty van der Vliet Symposium is verplaatst naar het Filosofisch Café van 18 september 2022.

 • Gesubsidieerde initiatieven 2022

  In de eerste subsidie-ronde van 2022 ontvingen drie initiatieven een subsidie van de Vrienden: De Amsterdamse Nacht van de Filosofie, de Socratesbeker en de ontwerpwedstrijd Designing the Digital Good. Lees er hier meer over.