Filosofenpad feestelijk geopend

Zondag 9 juni was het zover: het vernieuwde Filosofenpad werd geopend door Hans Achterhuis. Het Filosofenpad is een wandeling langs tien ilosofen op en rondom het landgoed van de ISVW. De borden en de route zijn geheel vernieuwd, en er zijn vier filosofen toegevoegd aan de wandeling.

ISVW podcasthost Bart Geeraedts heeft fragmenten ingesproken over hun werk en over hoe de tien filosofen dachten over ‘natuur’. Je kunt deze fragmenten tijdens de wandeling afspelen met behulp van een QR-code. Zo kun je al wandelend door de natuur filosoferen over de natuur.

Het Filosofenpad is een initiatief van de Vrienden van de ISVW en Sanne Rombouts deed namens hen de geweldige organisatie van dit project. Zondag 9 juni was de officiële overhandiging van het pad aan de ISVW. Voorzitter van de Vrienden Fred Ahsmann gaf het pad symbolisch aan Vincent Blok, de nieuwe bestuursvoorzitter van de stichting ISVW.

Filosoof Hans Achterhuis werd benoemd tot erelid van de Vrienden en gaf een mooie toespraak (die je hier kunt teruglezen), waarna hij het pad officieel opende.

Het Filosofenpad is vrij toegankelijk dus kom vooral langs voor een filosofische wandeling.

Ook Trouw schreef een artikel over het vernieuwde Filosofenpad, hier te lezen.

Foto’s: Valerie Granberg


Comments are closed.

Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Cadeautip: geef Vriendschap!


  Met deze kaart wordt de ontvanger gedurende één jaar Vriend van de ISVW en steunt daarmee ook de publieksfilosofie. Je kunt een jaar lang voor een vriendenprijs deelnemen aan filosofische cafés, krijgt vier keer het Vriendenmagazine, maakt een Vriendenwandeling en ontmoet andere Vrienden van de publieksfilosofie. Klik hier om te bestellen.

 • Hans Achterhuis erelid Vrienden

  Tijdens de opening van het vernieuwde filosofenpad op 9 juni 2024 ontving Hans Achterhuis het erelidmaatschap van de Vrienden van de ISVW. Hans is emeritus-hoogleraar filosofie en een gerenommeerde Nederlandse filosoof, gespecialiseerd in sociale en techniekfilosofie. Als filosofisch zwaargewicht plaatste hij de hectiek van het nieuws in een groter verband en wist hij deze toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hans is sinds 1991 Vriend van de ISVW.

 • Gesubsidieerd door de Vrienden

  Het Handboek Logica, geschreven door Josina Carolina van Lynden en bewerkt door Roek Vermeulen, is mede tot stand gekomen door subsidie van de Vrienden van de ISVW. Het is het eerste  logicaboek dat door een vrouw is geschreven — en dat in 1770, toen meisjes niet eens naar school mochten.

 • Vriendenmagazine op papier


  Het is vanaf heden mogelijk om, tegen kostprijs, een papieren exemplaar van het Vriendenmagazine thuis te laten bezorgen. Klik hier om te bestellen.