Filosofische cafés – archief

De Vrienden van de ISVW organiseren acht maal per jaar een Filosofisch Café.  Bij deze bijeenkomsten staat een actueel filosofisch of maatschappelijk onderwerp centraal. Een expert verzorgt de inleiding waarna deelnemers kunnen reflecteren op het thema en met elkaar een dialoog of debat aangaan, afhankelijk van het onderwerp. Deze bijeenkomst is openbaar en voor iedereen toegankelijk.

Klik hier voor meer informatie over de komende filosofische cafés.

Archief van de Filosofische Cafés 2020 – 2022:

Klik op de afbeelding in het overzicht hieronder om de inleiding en (eventueel) dia- en videoregistraties van het betreffende café te bekijken.

Klik hier om naar het overzicht van de komende cafés te gaan.Comments are closed.

Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Vacatures bestuur

  Met het bereiken van het einde van de bestuurstermijn ontstaan er vacatures in het bestuur van de Vrienden. Wij zijn op zoek naar een nieuwe secretaris en naar een of meerdere algemeen bestuursleden. Interesse? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

 • Filosofische cafés ook online

  Met ingang van het januari café 2023, zijn de cafés ook online te bezoeken. De presentaties en plenaire gesprekken kunnen vanuit huis worden gevolgd. De kosten hiervoor zijn voor de benodigde techniek en voor het verzorgen van de opnames.

 • Gesubsidieerde initiatieven 2022

  In 2022 ontvingen veel publieks-filosofische initiatieven een subsidie van de Vrienden: de Socratesbeker, Stichting Spinozalens, Amsterdamse Nacht van de Filosofie, Centrum Kinderfilosofie Nederland, en verschillende projecten van de ISVW. Lees er hier meer over.

 • Abdelkader Benali erelid Vrienden

  Tijdens het filosofisch café op 18 september ontving Abdelkader Benali het eerste erelidmaatschap van de Vrienden van de ISVW. Benali is een bruggenbouwer tussen mensen, media en culturen en past daarmee bij de Vrienden. Ook wij willen bruggen bouwen, tussen mensen en tussen publiek en filosofie.

 • Vriendenmagazine op papier

  Het is vanaf heden mogelijk om, tegen kostprijs, een papieren exemplaar van het Vriendenmagazine te bestellen en thuis te laten bezorgen. Klik op  bovenstaande afbeelding om naar de bestelpagina te gaan, of ga naar https://isvw.nl/shop/vriendenmagazine-2023 nummer 1