Kitty Essaywedstrijd

Onder gepubliceerde filosofen en historici zijn jongere auteurs ondervertegenwoordigd. De Kitty van der Vliet essaywedstrijd heeft tot doel hieraan tegenwicht te bieden door jong schrijverstalent te stimuleren. De Kitty Essaywedstrijd is een podium voor filosofen, jonger dan 40 jaar. De Vrienden van de ISVW stellen een prijs van € 2.500,- beschikbaar voor het winnende essay. De essays van de shortlist worden door ISVW Uitgevers gebundeld in een uitgave. De auteurs van de genomineerde essays worden voor één jaar gratis lid van de Vrienden van de ISVW, waardoor zij toegang krijgen tot de activiteiten van de Vrienden en het Vriendenmagazine ontvangen.

Meer informatie over de thema’s, inzendingen en winnaars per jaar is te vinden via de onderstaande links.


Comments are closed.

Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Vriendenmagazine op papier

  Het is vanaf heden mogelijk om, tegen kostprijs, een papieren exemplaar van het Vriendenmagazine te bestellen en thuis te laten bezorgen. Klik op  bovenstaande afbeelding om naar de bestelpagina te gaan, of ga naar https://isvw.nl/shop/vriendenmagazine-2022-2/

   

 • Winnaar Kitty Essaywedstrijd

  Uit 16 inzendingen heeft de jury het essay van Mariska van Dam gekozen tot het beste essay van 2022.

  ISVW en de Vrienden van de ISVW organiseren samen een essaywedstrijd voor jonge filosofen. Door Vrienden van de ISVW is voor de winnaar een prijs van € 2.500,- beschikbaar gesteld. Kijk verder op de informatiepagina.

 • Lezing Benali in september

  De lezing van Abdelkader Benali voor het Kitty van der Vliet Symposium is verplaatst naar het Filosofisch Café van 18 september 2022.

 • Gesubsidieerde initiatieven 2022

  In de eerste subsidie-ronde van 2022 ontvingen drie initiatieven een subsidie van de Vrienden: De Amsterdamse Nacht van de Filosofie, de Socratesbeker en de ontwerpwedstrijd Designing the Digital Good. Lees er hier meer over.