Kitty Essaywedstrijd

Als onderdeel van het Kitty van der Vliet symposium organiseren ISVW en de Vrienden van de ISVW samen een essaywedstrijd.

De Kitty Essaywedstrijd heeft als doelstelling om jong talent in de filosofie te stimuleren en een podium te bieden. De Vrienden van de ISVW stellen een interessante hoofdprijs van € 2.500,- beschikbaar en de vijf beste inzendingen worden gepubliceerd bij ISVW Uitgevers. Ook krijgen de vijf genomineerden gratis toegang tot het tweedags symposium.

Wanneer?

De deadline voor inzending is 1 maart 2022. Kijk voor meer informatie en voorwaarden op isvw.nl/essaywedstrijd.

Thema: Intieme vreemden

We leven in tijden van polarisatie en vervreemding. De kloof tussen politiek links en rechts lijkt onoverbrugbaar. Het gaat daarbij over de vraag: wat is eigen, en wat is vreemd? Wat verbindt ons, en wat drijft ons uiteen? Ongewild bevinden mensen met een migratieachtergrond of mensen met wortels in voormalige Nederlandse koloniën zich in het centrum van de meningsverschillen. Een gedeelde geschiedenis verbindt ons, en toch heerst er veel onbegrip en onwetendheid.

We zijn elkaars intieme vreemden, onbekend maar toch verbonden. Wat zijn intieme vreemden elkaar verschuldigd?

Wie mag meedoen?

Ben je niet ouder dan 40 jaar, doe dan mee aan de Kitty Essaywedstrijd en maak kans op een prijs van € 2.500,- en publicatie van je essay.

Onder gepubliceerde filosofen en historici zijn jongere auteurs ondervertegenwoordigd. De Kitty van der Vliet essaywedstrijd heeft tot doel hieraan tegenwicht te bieden door jong schrijverstalent te stimuleren.

De eerste prijs is € 2.500, -. Daarnaast krijgen de auteurs van de vijf beste essays kosteloos toegang tot het evenement ter waarde van € 330. Bovendien worden zij voor één jaar gratis lid van de Vrienden van de ISVW, waardoor zij toegang krijgen tot de activiteiten van de Vrienden en het Vriendenmagazine ontvangen.

Wat moet je doen?

– Schrijf een essay van maximaal 2.500 woorden over het thema ‘intieme vreemden’. Lees deze tips van de jury goed door.
– Stuur je essay uiterlijk 1 maart 2022 naar info@isvw.nl onder met ‘Kitty Essaywedstrijd’ in de onderwerpregel. Vermeld je naam, geboortedatum, emailadres en NAW-gegevens in je mail.
– Zet 23 en 24 april 2022 alvast in je agenda, want dan is de prijsuitreiking tijdens het Kitty van der Vliet Symposium met Abdelkader Benali.Comments are closed.

Back to Top ↑

    Aankomende evenementen

  • Kitty Essaywedstrijd 2022

    Als onderdeel van het Kitty van der Vliet symposium organiseren ISVW en de Vrienden van de ISVW samen een essaywedstrijd voor jonge filosofen. Door Vrienden van de ISVW is voor de winnaar een prijs van € 2.500,- beschikbaar gesteld. Kijk verder op de informatiepagina.

  • Tim de Mey, Fellow Vrienden-ISVW

    In 2022 zal Dr. Tim de Mey (assistant professor in theoretische filosofie aan Erasmus School of Philosophy) als fellow-filosoof voor een aantal maanden verbonden zijn aan ISVW. Tijdens zijn fellowship zal hij een aantal activiteiten ontplooien. Meer hierover vind je in zijn bijdrage in het Vriendenmagazine van december 2021. Tim de Mey zal komend jaar ook een bijdrage leveren aan een filosofisch café. Dit Fellowship is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de Vrienden van de ISVW.