Kitty van der Vliet Symposium

In samenwerking met de ISVW organiseren de Vrienden van de ISVW het ‘Kitty van der Vliet Symposium’, met gerenommeerde sprekers, jong talent en een essaywedstrijd.

Kitty van der Vliet (gestorven in 2017) was een trouwe Vriendin met grote interesse in filosofie, met name in die stemmen die in de filosofie minder vaak gehoord worden. Ze schonk vanuit haar nalatenschap een aanzienlijk bedrag aan de Vrienden om de publieksfilosofie en de ISVW te ondersteunen. Is er een betere manier om haar vriendschap te vieren dan met een evenement waarmee we de diversiteit in de filosofie vieren?

2022: Intieme vreemden

Op 23 en 24 april 2022 stond dit symposium met een presentatie van Abdelkader Benali gepland. Dit evenement is echter geannuleerd. Wel heeft de Kitty essaywedstrijd voor jonge filosofen plaatsgevonden. In het Filosofisch Café op 18 september zal Abdelkader Benali zijn lezing alsnog geven en zal Mariska van Dam, winnares van de essaywedstrijd, haar inzending voorlezen.

2020: Leren van de geschiedenis

De eerste editie van dit evenement was gepland op 19 en 20 oktober 2020 en kon helaas vanwege de corona maatregelen niet door gaan. Zie hier voor de inleiding en het programma van dat event.

De essaywedstrijd, onderdeel van het event, is wel doorgegaan. Winnaar was Lotte Spreeuwenberg, die de prijs van € 2.500, die de Vrienden van de ISVW beschikbaar hadden gesteld, ontving tijdens een virtuele bijeenkomst.Comments are closed.

Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Cadeautip: geef Vriendschap!


  Met deze kaart wordt de ontvanger gedurende één jaar Vriend van de ISVW en steunt daarmee ook de publieksfilosofie. Je kunt een jaar lang voor een vriendenprijs deelnemen aan filosofische cafés, krijgt vier keer het Vriendenmagazine, maakt een Vriendenwandeling en ontmoet andere Vrienden van de publieksfilosofie. Klik hier om te bestellen.

 • Gesubsidieerd door de Vrienden

  Het Handboek Logica, geschreven door Josina Carolina van Lynden en bewerkt door Roek Vermeulen, is mede tot stand gekomen door subsidie van de Vrienden van de ISVW. Het is het eerste  logicaboek dat door een vrouw is geschreven — en dat in 1770, toen meisjes niet eens naar school mochten. Op 12 mei 2024 geeft Erno Eskens er een lezing over op de ISVW.

 • Abdelkader Benali erelid Vrienden

  Tijdens het filosofisch café op 18 september 2022 ontving Abdelkader Benali het eerste erelidmaatschap van de Vrienden van de ISVW. Benali is een bruggenbouwer tussen mensen, media en culturen en past daarmee bij de Vrienden. Ook wij willen bruggen bouwen, tussen mensen en tussen publiek en filosofie.

 • Vriendenmagazine op papier


  Het is vanaf heden mogelijk om, tegen kostprijs, een papieren exemplaar van het Vriendenmagazine thuis te laten bezorgen. Klik hier om te bestellen.