Kitty van der Vliet Symposium

In samenwerking met de ISVW organiseren de Vrienden van de ISVW het ‘Kitty van der Vliet Symposium’, met gerenommeerde sprekers, jong talent en een essaywedstrijd.

Kitty van der Vliet (gestorven in 2017) was een trouwe Vriendin met grote interesse in filosofie, met name in die stemmen die in de filosofie minder vaak gehoord worden. Ze schonk vanuit haar nalatenschap een aanzienlijk bedrag aan de Vrienden om de publieksfilosofie en de ISVW te ondersteunen. Is er een betere manier om haar vriendschap te vieren dan met een evenement waarmee we de diversiteit in de filosofie vieren?

2022: Intieme vreemden

Op 23 en 24 april 2022 stond dit symposium met een presentatie van Abdelkader Benali gepland. Dit evenement is echter geannuleerd. Wel heeft de Kitty essaywedstrijd voor jonge filosofen plaatsgevonden. In het Filosofisch Café op 18 september zal Abdelkader Benali zijn lezing alsnog geven en zal Mariska van Dam, winnares van de essaywedstrijd, haar inzending voorlezen.

2020: Leren van de geschiedenis

De eerste editie van dit evenement was gepland op 19 en 20 oktober 2020 en kon helaas vanwege de corona maatregelen niet door gaan. Zie hier voor de inleiding en het programma van dat event.

De essaywedstrijd, onderdeel van het event, is wel doorgegaan. Winnaar was Lotte Spreeuwenberg, die de prijs van € 2.500, die de Vrienden van de ISVW beschikbaar hadden gesteld, ontving tijdens een virtuele bijeenkomst.Comments are closed.

Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Vacatures bestuur

  Wij zijn op zoek naar een algemeen bestuurslid. Met name iemand die zich bezig wil houden met communicatie en PR. Interesse? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

 • Filosofische cafés ook online

  Met ingang van het januari café 2023, zijn de cafés ook online te bezoeken. De presentaties en plenaire gesprekken kunnen vanuit huis worden gevolgd. De kosten hiervoor zijn voor de benodigde techniek en voor het verzorgen van de opnames.

 • Abdelkader Benali erelid Vrienden

  Tijdens het filosofisch café op 18 september ontving Abdelkader Benali het eerste erelidmaatschap van de Vrienden van de ISVW. Benali is een bruggenbouwer tussen mensen, media en culturen en past daarmee bij de Vrienden. Ook wij willen bruggen bouwen, tussen mensen en tussen publiek en filosofie.

 • Vriendenmagazine op papier

  Het is vanaf heden mogelijk om, tegen kostprijs, een papieren exemplaar van het Vriendenmagazine te bestellen en thuis te laten bezorgen. Klik op  bovenstaande afbeelding om naar de bestelpagina te gaan, of ga naar https://isvw.nl/shop/vriendenmagazine-2023-nummer-3-fysieke-editie/