Kitty van der Vliet Symposium 2022

Helaas is dit symposium geannuleerd!

Intieme vreemden

In 2022 sluit het Kitty van der Vliet Symposium aan bij het thema van de Maand van de Filosofie: intieme vreemden

We leven nogal in tijden van vervreemding. Niet alleen door standpunten die ons uit elkaar drijven maar ook door tegenstellingen en belangen die mensen verdelen in plaats van verbinden. Soms zijn we intiem maar worden we vreemden van elkaar. Soms is het precies andersom, waren we vreemden en gaan we ons steeds meer verbonden voelen. Migranten staan daarbij in het oog van de storm. Zijn zij de vreemden of horen ze bij ons? Kennen we de ander eigenlijk wel en wanneer voelen we ons juist verbonden? Of blijven we eeuwig elkaars intieme vreemden?

Wat kun je dit weekend verwachten?

Abdelkader Benali zal als keynote spreker zijn licht laten schijnen op het thema. Daarnaast hebben we spannende en interessante panelgesprekken en voordrachten van uiteenlopende experts. Denk aan Tamar de Waal, Sinan Cankaya, Mpanzu Bamenga en Kiza Magendane. We hebben de uitreiking van de essaywedstrijd en theater van Laura van Dolron. We dagen je het hele weekend uit om met ons mee èn tegen te denken onder het genot van een glaasje, korte wandeling over het Landgoed of aan tafel tijdens een overheerlijke lunch of diner.

Deelname aan het weekend kost € 330,-. Aanmelden kan hier.

De Kitty Essaywedstrijd Intieme vreemden

Aan dit symposium is ook een essaywedstrijd voor jonge filosofen verbonden. Zie hiervoor de informatiepagina.

Aanmelden

Aanmelden voor dit tweedaags symposium kan via de onderstaande knop. Je wordt dan doorgeleid naar de website van ISVW.Comments are closed.

Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Cadeautip: geef Vriendschap!


  Met deze kaart wordt de ontvanger gedurende één jaar Vriend van de ISVW en steunt daarmee ook de publieksfilosofie. Je kunt een jaar lang voor een vriendenprijs deelnemen aan filosofische cafés, krijgt vier keer het Vriendenmagazine, maakt een Vriendenwandeling en ontmoet andere Vrienden van de publieksfilosofie. Klik hier om te bestellen.

 • Gesubsidieerd door de Vrienden

  Het Handboek Logica, geschreven door Josina Carolina van Lynden en bewerkt door Roek Vermeulen, is mede tot stand gekomen door subsidie van de Vrienden van de ISVW. Het is het eerste  logicaboek dat door een vrouw is geschreven — en dat in 1770, toen meisjes niet eens naar school mochten.

 • Abdelkader Benali erelid Vrienden

  Tijdens het filosofisch café op 18 september 2022 ontving Abdelkader Benali het eerste erelidmaatschap van de Vrienden van de ISVW. Benali is een bruggenbouwer tussen mensen, media en culturen en past daarmee bij de Vrienden. Ook wij willen bruggen bouwen, tussen mensen en tussen publiek en filosofie.

 • Vriendenmagazine op papier


  Het is vanaf heden mogelijk om, tegen kostprijs, een papieren exemplaar van het Vriendenmagazine thuis te laten bezorgen. Klik hier om te bestellen.