Kitty van der Vliet Symposium 2022

Helaas is dit symposium geannuleerd!

Intieme vreemden

In 2022 sluit het Kitty van der Vliet Symposium aan bij het thema van de Maand van de Filosofie: intieme vreemden

We leven nogal in tijden van vervreemding. Niet alleen door standpunten die ons uit elkaar drijven maar ook door tegenstellingen en belangen die mensen verdelen in plaats van verbinden. Soms zijn we intiem maar worden we vreemden van elkaar. Soms is het precies andersom, waren we vreemden en gaan we ons steeds meer verbonden voelen. Migranten staan daarbij in het oog van de storm. Zijn zij de vreemden of horen ze bij ons? Kennen we de ander eigenlijk wel en wanneer voelen we ons juist verbonden? Of blijven we eeuwig elkaars intieme vreemden?

Wat kun je dit weekend verwachten?

Abdelkader Benali zal als keynote spreker zijn licht laten schijnen op het thema. Daarnaast hebben we spannende en interessante panelgesprekken en voordrachten van uiteenlopende experts. Denk aan Tamar de Waal, Sinan Cankaya, Mpanzu Bamenga en Kiza Magendane. We hebben de uitreiking van de essaywedstrijd en theater van Laura van Dolron. We dagen je het hele weekend uit om met ons mee èn tegen te denken onder het genot van een glaasje, korte wandeling over het Landgoed of aan tafel tijdens een overheerlijke lunch of diner.

Deelname aan het weekend kost € 330,-. Aanmelden kan hier.

De Kitty Essaywedstrijd Intieme vreemden

Aan dit symposium is ook een essaywedstrijd voor jonge filosofen verbonden. Zie hiervoor de informatiepagina.

Aanmelden

Aanmelden voor dit tweedaags symposium kan via de onderstaande knop. Je wordt dan doorgeleid naar de website van ISVW.Comments are closed.

Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Vriendenmagazine op papier

  Het is vanaf heden mogelijk om, tegen kostprijs, een papieren exemplaar van het Vriendenmagazine te bestellen en thuis te laten bezorgen. Klik op  bovenstaande afbeelding om naar de bestelpagina te gaan, of ga naar https://isvw.nl/shop/vriendenmagazine-2022-2/

   

 • Winnaar Kitty Essaywedstrijd

  Uit 16 inzendingen heeft de jury het essay van Mariska van Dam gekozen tot het beste essay van 2022.

  ISVW en de Vrienden van de ISVW organiseren samen een essaywedstrijd voor jonge filosofen. Door Vrienden van de ISVW is voor de winnaar een prijs van € 2.500,- beschikbaar gesteld. Kijk verder op de informatiepagina.

 • Lezing Benali in september

  De lezing van Abdelkader Benali voor het Kitty van der Vliet Symposium is verplaatst naar het Filosofisch Café van 18 september 2022.

 • Gesubsidieerde initiatieven 2022

  In de eerste subsidie-ronde van 2022 ontvingen drie initiatieven een subsidie van de Vrienden: De Amsterdamse Nacht van de Filosofie, de Socratesbeker en de ontwerpwedstrijd Designing the Digital Good. Lees er hier meer over.