5

Published on november 1st, 2017 | by

0

Kitty van der Vliet Symposium 2022

De datum voor dit symposium is bekend. Op 23 en 24 april zal dit symposium, dat eerder bekend stond als het Kitty van der Vliet Diversity Event worden gehouden. Een internationaal gerenommeerde spreker zal de keynote verzorgen en er zal een breed scala aan workshops en lezingen zijn. Zodra er meer informatie bekend is over dit symposium zal dat hier worden gepubliceerd.


Het eerste Kitty van der Vliet Diversity Event was gepland in oktober 2020. Susan Neiman zou hierbij de keynote speech verzorgen naar aanleiding van haar spraakmakende boek Learning from the Germans, Race and the memory of evil. Er was ook een breed scala van workshops en lezingen geprogrammeerd. Helaas gooide corona roet in het eten en het event moest worden geannuleerd.

Wel vond de bij het event georganiseerde essaywedstrijd voor jonge denkers doorgang. Zie hierover het bericht over de winnares van deze wedstrijd, Lotte Spreeuwenberg. De essays van de 5 genomineerde inzenders worden gepubliceerd in een essaybundel, die binnen afzienbare tijd het licht zal zien.

De beperkende coronamaatregelen zorgden ervoor dat in 2021 geen Kitty-event kon worden georganiseerd in de oorspronkelijk opzet.About the AuthorGeef een antwoord

Back to Top ↑
  • Aankomende evenementen

  • Fellowship Vrienden van de ISVW

    Vanaf 2021 zal er jaarlijks een fellowship Publieksfilosofie georganiseerd worden bij de ISVW als gezamenlijk project van de ISVW en de Vrienden van de ISVW. Met dit fellowship willen wij een vooraanstaand filosoof aan de ISVW binden en diegene op onze beurt een platform bieden zich op het terrein van de publieksfilosofie te profileren.

    We starten in 2021 met een pilot en het is onze ambitie, wanneer deze pilot succesvol is, dat dit fellowship een reeks van vooraanstaande filosofen aan de ISVW gaat verbinden.

    Voor meer informatie: https://isvw.nl/fellowship/