Schrijfdialoog ‘Geven en nemen in (on)begrensde ruimte’

Voor de Vriendenmiddag op 19 juni 2022 nam een aantal van onze leden deel aan de schrijfdialoog met als thema ‘Geven en nemen in (on)begrensde ruimte’. Tijdens de Vriendenmiddag spraken we over deze inzendingen onder leiding van Peter Jurgens. De prachtige parabels, gedichten, essays en beschouwingen vormden de inhoud van een bijzondere middag. Via deze link zijn de inzendingen te lezen.

Geven en nemen in (on)begrensde ruimte is het leitmotiv van de programmering van de filosofische cafés in 2022. Dit is voor de Vriendenvereniging een heel actueel thema. Doordat wij vanaf 1 januari 2021 weer een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) zijn, die bovendien beschikt over een relatief groot vermogen, gaat veel aandacht uit naar het geven van financiële ondersteuning aan ideële initiatieven op het gebied van de publieksfilosofie. Daarnaast is het van belang dat ons steunfonds door middel van donaties aangevuld wordt met extra middelen, zodat wij in de toekomst op structurele wijze deze rol kunnen blijven vervullen.


Comments are closed.

Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Vacatures bestuur

  Wij zijn op zoek naar een algemeen bestuurslid. Met name iemand die zich bezig wil houden met communicatie en PR. Interesse? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

 • Filosofische cafés ook online

  Met ingang van het januari café 2023, zijn de cafés ook online te bezoeken. De presentaties en plenaire gesprekken kunnen vanuit huis worden gevolgd. De kosten hiervoor zijn voor de benodigde techniek en voor het verzorgen van de opnames.

 • Abdelkader Benali erelid Vrienden

  Tijdens het filosofisch café op 18 september ontving Abdelkader Benali het eerste erelidmaatschap van de Vrienden van de ISVW. Benali is een bruggenbouwer tussen mensen, media en culturen en past daarmee bij de Vrienden. Ook wij willen bruggen bouwen, tussen mensen en tussen publiek en filosofie.

 • Vriendenmagazine op papier

  Het is vanaf heden mogelijk om, tegen kostprijs, een papieren exemplaar van het Vriendenmagazine te bestellen en thuis te laten bezorgen. Klik op  bovenstaande afbeelding om naar de bestelpagina te gaan, of ga naar https://isvw.nl/shop/vriendenmagazine-2023-nummer-3-fysieke-editie/