Schrijfdialoog ‘Geven en nemen in (on)begrensde ruimte’

Voor de Vriendenmiddag op 19 juni 2022 nam een aantal van onze leden deel aan de schrijfdialoog met als thema ‘Geven en nemen in (on)begrensde ruimte’. Tijdens de Vriendenmiddag spraken we over deze inzendingen onder leiding van Peter Jurgens. De prachtige parabels, gedichten, essays en beschouwingen vormden de inhoud van een bijzondere middag. Via deze link zijn de inzendingen te lezen.

Geven en nemen in (on)begrensde ruimte is het leitmotiv van de programmering van de filosofische cafés in 2022. Dit is voor de Vriendenvereniging een heel actueel thema. Doordat wij vanaf 1 januari 2021 weer een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) zijn, die bovendien beschikt over een relatief groot vermogen, gaat veel aandacht uit naar het geven van financiële ondersteuning aan ideële initiatieven op het gebied van de publieksfilosofie. Daarnaast is het van belang dat ons steunfonds door middel van donaties aangevuld wordt met extra middelen, zodat wij in de toekomst op structurele wijze deze rol kunnen blijven vervullen.


Comments are closed.

Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Doe mee met de essaywedstrjid


  Ben jij een jonge denker en wil je je profileren als publieksfilosoof? Doe dan mee aan de Kitty van der Vliet Essaywedstrijd, door een prikkelend essay te schrijven over het thema ‘Woedend en wijs‘. Huist er wijsheid in woede? Of is woede vooral een obstakel voor wijsheid? ISVW Uitgevers publiceert de beste vijf essays; de winnaar ontvangt €2500,-. Lees verder

 • Hans Achterhuis erelid Vrienden

  Tijdens de opening van het vernieuwde filosofenpad op 9 juni 2024 ontving Hans Achterhuis het erelidmaatschap van de Vrienden van de ISVW. Hans is emeritus-hoogleraar filosofie en een gerenommeerde Nederlandse filosoof, gespecialiseerd in sociale en techniekfilosofie. Als filosofisch zwaargewicht plaatste hij de hectiek van het nieuws in een groter verband en wist hij deze toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hans is sinds 1991 Vriend van de ISVW.

 • Gesubsidieerd door de Vrienden

  Het Handboek Logica, geschreven door Josina Carolina van Lynden en bewerkt door Roek Vermeulen, is mede tot stand gekomen door subsidie van de Vrienden van de ISVW. Het is het eerste  logicaboek dat door een vrouw is geschreven — en dat in 1770, toen meisjes niet eens naar school mochten.

 • Vriendenmagazine op papier


  Het is vanaf heden mogelijk om, tegen kostprijs, een papieren exemplaar van het Vriendenmagazine thuis te laten bezorgen. Klik hier om te bestellen.

 • Cadeautip: geef Vriendschap!


  Met deze kaart wordt de ontvanger gedurende één jaar Vriend van de ISVW en steunt daarmee ook de publieksfilosofie. Je kunt een jaar lang voor een vriendenprijs deelnemen aan filosofische cafés, krijgt vier keer het Vriendenmagazine, maakt een Vriendenwandeling en ontmoet andere Vrienden van de publieksfilosofie. Klik hier om te bestellen.