Schrijfdialoog ‘Geven en nemen in (on)begrensde ruimte’

Voor de Vriendenmiddag op 19 juni 2022 nam een aantal van onze leden deel aan de schrijfdialoog met als thema ‘Geven en nemen in (on)begrensde ruimte’. Tijdens de Vriendenmiddag spraken we over deze inzendingen onder leiding van Peter Jurgens. De prachtige parabels, gedichten, essays en beschouwingen vormden de inhoud van een bijzondere middag. Via deze link zijn de inzendingen te lezen.

Geven en nemen in (on)begrensde ruimte is het leitmotiv van de programmering van de filosofische cafés in 2022. Dit is voor de Vriendenvereniging een heel actueel thema. Doordat wij vanaf 1 januari 2021 weer een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) zijn, die bovendien beschikt over een relatief groot vermogen, gaat veel aandacht uit naar het geven van financiële ondersteuning aan ideële initiatieven op het gebied van de publieksfilosofie. Daarnaast is het van belang dat ons steunfonds door middel van donaties aangevuld wordt met extra middelen, zodat wij in de toekomst op structurele wijze deze rol kunnen blijven vervullen.


Comments are closed.

Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Abdelkader Benali erelid Vrienden

  Tijdens het filosofisch café op 18 september ontving Abdelkader Benali het eerste erelidmaatschap van de Vrienden van de ISVW. Benali is een bruggenbouwer tussen mensen, media en culturen en past daarmee bij de Vrienden. Ook wij willen bruggen bouwen, tussen mensen en tussen publiek en filosofie.

 • Vriendenmagazine op papier

  Het is vanaf heden mogelijk om, tegen kostprijs, een papieren exemplaar van het Vriendenmagazine te bestellen en thuis te laten bezorgen. Klik op  bovenstaande afbeelding om naar de bestelpagina te gaan, of ga naar https://isvw.nl/shop/vriendenmagazine-2022-3

   

 • Gesubsidieerde initiatieven 2022

  In de eerste subsidie-ronde van 2022 ontvingen drie initiatieven een subsidie van de Vrienden: De Amsterdamse Nacht van de Filosofie, de Socratesbeker en de ontwerpwedstrijd Designing the Digital Good. Lees er hier meer over.