Spinoza over ‘natuur’

Benedictus de Spinoza (1632-1677)

Levensbeschrijving

Laat ons weten wat je ervan vindt

De Vrienden van de ISVW werken aan een vernieuwing van het Filosofenpad op en rond het Landgoed ISVW. Het pad loopt langs borden waarop steeds een andere filosoof afgebeeld staat. Bij elk bord gaan we audiofragmenten aanbieden die het denken van de betreffende filosoof toelichten met betrekking tot diverse thema’s. Als proef zijn we bezig met het ontwikkelen van audiofragmenten rond het thema ‘natuur’. We zijn benieuwd hoe de fragmenten ervaren worden en willen jou daarom vragen om feedback op de audiofragmenten aan de hand van een korte vragenlijst. Deze kan worden gestart door op onderstaande knop te drukken. We danken je hartelijk voor je medewerking.Comments are closed.

Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Cadeautip: geef Vriendschap!


  Met deze kaart wordt de ontvanger gedurende één jaar Vriend van de ISVW en steunt daarmee ook de publieksfilosofie. Je kunt een jaar lang voor een vriendenprijs deelnemen aan filosofische cafés, krijgt vier keer het Vriendenmagazine, maakt een Vriendenwandeling en ontmoet andere Vrienden van de publieksfilosofie. Klik hier om te bestellen.

 • Gesubsidieerd door de Vrienden

  Het Handboek Logica, geschreven door Josina Carolina van Lynden en bewerkt door Roek Vermeulen, is mede tot stand gekomen door subsidie van de Vrienden van de ISVW. Het is het eerste  logicaboek dat door een vrouw is geschreven — en dat in 1770, toen meisjes niet eens naar school mochten.

 • Abdelkader Benali erelid Vrienden

  Tijdens het filosofisch café op 18 september 2022 ontving Abdelkader Benali het eerste erelidmaatschap van de Vrienden van de ISVW. Benali is een bruggenbouwer tussen mensen, media en culturen en past daarmee bij de Vrienden. Ook wij willen bruggen bouwen, tussen mensen en tussen publiek en filosofie.

 • Vriendenmagazine op papier


  Het is vanaf heden mogelijk om, tegen kostprijs, een papieren exemplaar van het Vriendenmagazine thuis te laten bezorgen. Klik hier om te bestellen.