Vriendendag 2022

19 juni 2022 12:00-17:00

Op 19 juni 2022 zal de jaarlijkse Vriendendag plaatsvinden. Deze dag wordt geopend door de jaarlijkse algemene ledenvergadering, waarin het bestuur verslag doet over het verenigingsjaar 2021 en de plannen voor 2023 wordt gepresenteerd. Aansluitend is er een lunch.

Het thema van de Vriendendag is evenals het jaarthema van de Filosofische Cafés Geven en nemen in (on-)begrensde ruimte. Geven en nemen is voor onze vereniging een belangrijk thema, nu wij sinds 1 januari 2021 weer erkend zijn al ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) en wij over een royaal steunfonds beschikken waarmee we ideële initiatieven op het gebied van de publieksfilosofie subsidiëren. Ook is het voor ons van belang om met nieuwe schenkingen en legaten deze doelstelling ook in de toekomst structureel te kunnen blijven waarmaken.


Het middagprogramma van de Vriendendag heeft twee delen:

Lezing Hans Plets

De (on)begrensde ruimte is het domein van de de Vlaamse filosoof, natuurkundige en schrijver Hans Plets. Naar aanleiding van zijn boek Verdwaald in de werkelijkheid zal hij een lezing geven over de plaats van de mens in het (on)eindig grote en (on)eindig kleine universum. Zie hiervoor de inleiding op zijn lezing.

Gesprek deelnemers Schrijfdialoog

Tijdens het tweede deel van de middag nodigen we Vrienden die aan de Schrijfdialoog deelnemen uit om deel te nemen aan het podiumgesprek onder leiding van Peter Jurgens. Onze ervaring is dat gesprekken gebaseerd op wat eerder is geschreven, vaak diepgaand en aansprekend zijn. Zie hierover de inleiding over deze schrijfdialoog en de inzendingen.


Programma Vriendendag

Het programma ziet er als volg uit:

13.30     Ontvangst met koffie
14.00     Introductie van middagprogramma en spreker
14.10     Voordracht door Hans Plets over zijn boek ‘Verdwaald in de werkelijkheid’
15.00     Vragen en reacties
15.20     Pauze
15.40     Podiumgesprek met deelnemers aan de schrijfdialoog o.l.v. Peter Jurgens
17.00     Borrel met een hapje.

Locatie

De Vriendendag zal plaatsvinden op locatie bij ISVW te Leusden

Aanmelden

Iedereen die aan deze Vriendenmiddag wil deelnemen kan zich opgeven op de website van ISVW via deze link. Toegang is € 10,- voor vrienden, € 10,- voor introducés van vrienden en € 25,- voor overige belangstellenden.


Kidscafé

Willen de (klein)kinderen ook mee? Meld ze aan voor het kidscafé dat gelijktijdig plaatsvindt. Klik hier voor het kidscafé.


Comments are closed.

Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Cadeautip: geef Vriendschap!


  Met deze kaart wordt de ontvanger gedurende één jaar Vriend van de ISVW en steunt daarmee ook de publieksfilosofie. Je kunt een jaar lang voor een vriendenprijs deelnemen aan filosofische cafés, krijgt vier keer het Vriendenmagazine, maakt een Vriendenwandeling en ontmoet andere Vrienden van de publieksfilosofie. Klik hier om te bestellen.

 • Gesubsidieerd door de Vrienden

  Het Handboek Logica, geschreven door Josina Carolina van Lynden en bewerkt door Roek Vermeulen, is mede tot stand gekomen door subsidie van de Vrienden van de ISVW. Het is het eerste  logicaboek dat door een vrouw is geschreven — en dat in 1770, toen meisjes niet eens naar school mochten.

 • Abdelkader Benali erelid Vrienden

  Tijdens het filosofisch café op 18 september 2022 ontving Abdelkader Benali het eerste erelidmaatschap van de Vrienden van de ISVW. Benali is een bruggenbouwer tussen mensen, media en culturen en past daarmee bij de Vrienden. Ook wij willen bruggen bouwen, tussen mensen en tussen publiek en filosofie.

 • Vriendenmagazine op papier


  Het is vanaf heden mogelijk om, tegen kostprijs, een papieren exemplaar van het Vriendenmagazine thuis te laten bezorgen. Klik hier om te bestellen.