Vriendendag 2022

19 juni 2022 12:00-17:00

Op 19 juni 2022 zal de jaarlijkse Vriendendag plaatsvinden. Deze dag wordt geopend door de jaarlijkse algemene ledenvergadering, waarin het bestuur verslag doet over het verenigingsjaar 2021 en de plannen voor 2023 wordt gepresenteerd. Aansluitend is er een lunch.

Het thema van de Vriendendag is evenals het jaarthema van de Filosofische Cafés Geven en nemen in (on-)begrensde ruimte. Geven en nemen is voor onze vereniging een belangrijk thema, nu wij sinds 1 januari 2021 weer erkend zijn al ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) en wij over een royaal steunfonds beschikken waarmee we ideële initiatieven op het gebied van de publieksfilosofie subsidiëren. Ook is het voor ons van belang om met nieuwe schenkingen en legaten deze doelstelling ook in de toekomst structureel te kunnen blijven waarmaken.


Het middagprogramma van de Vriendendag heeft twee delen:

Lezing Hans Plets

De (on)begrensde ruimte is het domein van de de Vlaamse filosoof, natuurkundige en schrijver Hans Plets. Naar aanleiding van zijn boek Verdwaald in de werkelijkheid zal hij een lezing geven over de plaats van de mens in het (on)eindig grote en (on)eindig kleine universum. Zie hiervoor de inleiding op zijn lezing.

Gesprek deelnemers Schrijfdialoog

Tijdens het tweede deel van de middag nodigen we Vrienden die aan de Schrijfdialoog deelnemen uit om deel te nemen aan het podiumgesprek onder leiding van Peter Jurgens. Onze ervaring is dat gesprekken gebaseerd op wat eerder is geschreven, vaak diepgaand en aansprekend zijn. Zie hierover de inleiding over deze schrijfdialoog en de inzendingen.


Programma Vriendendag

Het programma ziet er als volg uit:

13.30     Ontvangst met koffie
14.00     Introductie van middagprogramma en spreker
14.10     Voordracht door Hans Plets over zijn boek ‘Verdwaald in de werkelijkheid’
15.00     Vragen en reacties
15.20     Pauze
15.40     Podiumgesprek met deelnemers aan de schrijfdialoog o.l.v. Peter Jurgens
17.00     Borrel met een hapje.

Locatie

De Vriendendag zal plaatsvinden op locatie bij ISVW te Leusden

Aanmelden

Iedereen die aan deze Vriendenmiddag wil deelnemen kan zich opgeven op de website van ISVW via deze link. Toegang is € 10,- voor vrienden, € 10,- voor introducés van vrienden en € 25,- voor overige belangstellenden.


Kidscafé

Willen de (klein)kinderen ook mee? Meld ze aan voor het kidscafé dat gelijktijdig plaatsvindt. Klik hier voor het kidscafé.


Comments are closed.

Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Vacatures bestuur

  Wij zijn op zoek naar een algemeen bestuurslid. Met name iemand die zich bezig wil houden met communicatie en PR. Interesse? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

 • Filosofische cafés ook online

  Met ingang van het januari café 2023, zijn de cafés ook online te bezoeken. De presentaties en plenaire gesprekken kunnen vanuit huis worden gevolgd. De kosten hiervoor zijn voor de benodigde techniek en voor het verzorgen van de opnames.

 • Abdelkader Benali erelid Vrienden

  Tijdens het filosofisch café op 18 september ontving Abdelkader Benali het eerste erelidmaatschap van de Vrienden van de ISVW. Benali is een bruggenbouwer tussen mensen, media en culturen en past daarmee bij de Vrienden. Ook wij willen bruggen bouwen, tussen mensen en tussen publiek en filosofie.

 • Vriendenmagazine op papier

  Het is vanaf heden mogelijk om, tegen kostprijs, een papieren exemplaar van het Vriendenmagazine te bestellen en thuis te laten bezorgen. Klik op  bovenstaande afbeelding om naar de bestelpagina te gaan, of ga naar https://isvw.nl/shop/vriendenmagazine-2023-nummer-3-fysieke-editie/