Wandeling langs het filosofenpad bij ISVW

Filosofisch Café 20 juni 2021, 15.00 – 17.00 uur bij ISVW te Leusden

Beste Vrienden en Vriendinnen,
Eindelijk is het zover: we kunnen weer fysiek bijeenkomen bij de ISVW! Hier hebben we lang naar uitgekeken! De cafécommissie en het bestuur van de Vrienden ISVW nodigen jullie van harte uit voor het filosofisch café van zondag 20 juni.

Wat gaan we doen?

We gaan een wandeling maken langs het filosofenpad dat start op het landgoed van de ISVW en vanaf daar door het nabijgelegen natuurgebied voert. Langs dit pad zijn informatieborden over filosofen opgesteld. Al wandelend en genietend van de natuur komen we bekende filosofen tegen over wie de wandelgidsen Marthe Kerkwijk en Florian Jacobs prikkelende informatie zullen geven. Bijvoorbeeld over Spinoza’s opvatting over de vrije wil of de ethiek van Aristoteles. Ook ontmoeten we Jean-Jacques Rousseau, de vader van de Romantiek, en Hannah Arendt, van wie we leren dat pluraliteit een kenmerk is van het menselijk bestaan.

Filosoof-wandelgidsen

Marthe Kerkwijk is filosoof en programmamanager bij de ISVW. Daarnaast is ze eindredacteur van het tijdschrift iFilosofie. Ze studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en deed onderzoek en doceerde aan de University of London. Bij de ISVW geeft ze cursussen over sociale filosofie. Daarnaast geeft ze lezingen over Hannah Arendt en workshops over gedachte-experimenten.

Florian Jacobs is filosoof en uitgever bij ISVW uitgevers, en hoofdredacteur van het tijdschrift iFilosofie. Hij studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde Markante denkers (ISVW 2016), de dichtbundel Zwaan en zang (ISVW 2017) en verschillende artikelen bij Filosofie Magazine en iFilosofie. Daarnaastdoceert hij bij de ISVW over filosofie en literatuur, met name Dostojevski en Rilke.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:
15:00 uur      Koffie/thee op het terras, indeling in groepen
15.15 uur      Wandeling in twee groepen
16:30 uur      Afsluiting op het terras of de lounge van ISVW voor afsluitende borrel.

Iedereen die aan dit Café wil deelnemen kan zich opgeven bij ISVW via deze link. Deelname bedraagt € 10,- voor leden en introducées. Voor niet-leden is de toegangsprijs € 25-.

Wees welkom en veel inspiratie en plezier gewenst!

De cafécommissie & Het Vriendenbestuur


Comments are closed.

Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Vacatures bestuur

  Wij zijn op zoek naar een algemeen bestuurslid. Met name iemand die zich bezig wil houden met communicatie en PR. Interesse? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

 • Filosofische cafés ook online

  Met ingang van het januari café 2023, zijn de cafés ook online te bezoeken. De presentaties en plenaire gesprekken kunnen vanuit huis worden gevolgd. De kosten hiervoor zijn voor de benodigde techniek en voor het verzorgen van de opnames.

 • Abdelkader Benali erelid Vrienden

  Tijdens het filosofisch café op 18 september ontving Abdelkader Benali het eerste erelidmaatschap van de Vrienden van de ISVW. Benali is een bruggenbouwer tussen mensen, media en culturen en past daarmee bij de Vrienden. Ook wij willen bruggen bouwen, tussen mensen en tussen publiek en filosofie.

 • Vriendenmagazine op papier

  Het is vanaf heden mogelijk om, tegen kostprijs, een papieren exemplaar van het Vriendenmagazine te bestellen en thuis te laten bezorgen. Klik op  bovenstaande afbeelding om naar de bestelpagina te gaan, of ga naar https://isvw.nl/shop/vriendenmagazine-2023-nummer-3-fysieke-editie/