Wandeling langs het filosofenpad bij ISVW

Filosofisch Café 20 juni 2021, 15.00 – 17.00 uur bij ISVW te Leusden

Beste Vrienden en Vriendinnen,
Eindelijk is het zover: we kunnen weer fysiek bijeenkomen bij de ISVW! Hier hebben we lang naar uitgekeken! De cafécommissie en het bestuur van de Vrienden ISVW nodigen jullie van harte uit voor het filosofisch café van zondag 20 juni.

Wat gaan we doen?

We gaan een wandeling maken langs het filosofenpad dat start op het landgoed van de ISVW en vanaf daar door het nabijgelegen natuurgebied voert. Langs dit pad zijn informatieborden over filosofen opgesteld. Al wandelend en genietend van de natuur komen we bekende filosofen tegen over wie de wandelgidsen Marthe Kerkwijk en Florian Jacobs prikkelende informatie zullen geven. Bijvoorbeeld over Spinoza’s opvatting over de vrije wil of de ethiek van Aristoteles. Ook ontmoeten we Jean-Jacques Rousseau, de vader van de Romantiek, en Hannah Arendt, van wie we leren dat pluraliteit een kenmerk is van het menselijk bestaan.

Filosoof-wandelgidsen

Marthe Kerkwijk is filosoof en programmamanager bij de ISVW. Daarnaast is ze eindredacteur van het tijdschrift iFilosofie. Ze studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en deed onderzoek en doceerde aan de University of London. Bij de ISVW geeft ze cursussen over sociale filosofie. Daarnaast geeft ze lezingen over Hannah Arendt en workshops over gedachte-experimenten.

Florian Jacobs is filosoof en uitgever bij ISVW uitgevers, en hoofdredacteur van het tijdschrift iFilosofie. Hij studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde Markante denkers (ISVW 2016), de dichtbundel Zwaan en zang (ISVW 2017) en verschillende artikelen bij Filosofie Magazine en iFilosofie. Daarnaastdoceert hij bij de ISVW over filosofie en literatuur, met name Dostojevski en Rilke.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:
15:00 uur      Koffie/thee op het terras, indeling in groepen
15.15 uur      Wandeling in twee groepen
16:30 uur      Afsluiting op het terras of de lounge van ISVW voor afsluitende borrel.

Iedereen die aan dit Café wil deelnemen kan zich opgeven bij ISVW via deze link. Deelname bedraagt € 10,- voor leden en introducées. Voor niet-leden is de toegangsprijs € 25-.

Wees welkom en veel inspiratie en plezier gewenst!

De cafécommissie & Het Vriendenbestuur


Comments are closed.

Back to Top ↑

  Aankomende evenementen

 • Winnaar Kitty Essaywedstrijd

  Uit 16 inzendingen heeft de jury het essay van Mariska van Dam gekozen tot het beste essay van 2022.

  ISVW en de Vrienden van de ISVW organiseren samen een essaywedstrijd voor jonge filosofen. Door Vrienden van de ISVW is voor de winnaar een prijs van € 2.500,- beschikbaar gesteld. Kijk verder op de informatiepagina.

 • Lezing Benali in september

  De lezing van Abdelkader Benali voor het Kitty van der Vliet Symposium is verplaatst naar het Filosofisch Café van 18 september 2022.

 • Gesubsidieerde initiatieven 2022

  In de eerste subsidie-ronde van 2022 ontvingen drie initiatieven een subsidie van de Vrienden: De Amsterdamse Nacht van de Filosofie, de Socratesbeker en de ontwerpwedstrijd Designing the Digital Good. Lees er hier meer over.